Villa 3S / LOVE architecture and urbanism

© Jasmin SchullerVilla 3S is located on a picturesque property on the fringes of .  One of the fundamental ideas was to incorporate the relatively large property into the living space.  Therefore, the design blurred the boundaries between house and garden creating fluid transitions and an extended exterior living space.  The relatively strict land-use plan, which stipulated a saddle roof with a designated inclination, presented a further challenge. The roof form begins by folding on the southern terrace continues up and over the building structure and thereby forms an abstract saddle roof.  This folding spatially differentiates the individual areas providing excitement.  This also creates unique views from every angle of the home.

Architects: LOVE architecture and urbanism
Location: ,
Construction Calculation: Hartmth Petschnigg
Building Physics: Roland Müller
Project Area: 145 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Jasmin Schuller

 

© Jasmin Schuller

The architects describe the house as, “Simple yet complex; clear but also playful; light and optimistic; small yet also big.  A place that is architecturally distinct, yet eminently livable; unconventional and unique, and still functional for everyday living.”

© Jasmin Schuller

The interior of the house is centered around one main room for cooking, eating and living. When open, large sliding doors between the individual rooms connect a fluid, complete spatial structure. With the sliding doors closed, each room maintains its intimacy and distinctiveness and also extends to its own outdoor area or access. For example, the bathroom has its own opaque terrace with an outdoor shower, which can be converted to an interior room with the use of broad folding doors. Weather permitting, the bathroom space can be doubled in this way.

elevation

© Jasmin Schuller

The building is a massive construction with walls and a reinforced roof. This roof also serves as a thermal storage mass to provide a pleasant indoor climate and is covered with wood outside. This shades the planking and visually blends the terrace and roof into a unified whole.

floor plan

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: