dreier frenzel architecture: the garden shelf


‘the garden shelf’ by dreier frenzel architecture in geneva, switzerland
all images courtesy dreier frenzel architecture

‘the garden shelf’ by lausanne-based firm dreier frenzel architecture is a summer pavilion
for a family in geneva, switzerland. composed of three, distinct volumes arranged in
an offset manner, the small concrete structure directs its focal point to the immediate
site — the garden — rather than the more distant view from the slope which it resides on.


in context

hugging the natural topography of the plot, the design scales down the garden in
a terraced fashion. the individual boxes vary in size and host appropriate programs
inside: the smallest form holds storage while the larger ‘rooms’ accommodate a kitchen
and a spacious seating area. the interior is connected for the inhabitants to step up or
down between functions. when not in use, a system of wooden shutters that run along
the open faces enable the shelter to be enclosed.


view into the kitchen and dining modules


interior


with shutters shut


approach


(left) cantilevered base
(right) detail of shutter


in use at night


site plan


plan


longitudinal section


front elevation


back elevation


cross section


side elevation


side elevation

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: