House in Rüti / AFGH

© Valentin Jeck

Architects: AFGH
Location: , Switzerland
Project Leader: Barbara Schaub
Planners: CES Bauingenieur AG, Seewen SZ, GLB Zürich Land, Hinwil ZH, GLB Zürich Land, Hinwil ZH / Gadola Fassaden AG
Project Year: 2011
Photographs: Valentin Jeck

The house for a family with two children is situated on a former hillside vineyard that had remained undeveloped. On the northern slope of the hill adjoining a non-developable zone, the house is surrounded by large old trees. In order to be able to even use the site it was necessary to terrace the immediate surroundings, and the house was developed along the lines of the formed topography.

In the process, the four terraces themselves function as exterior spaces, each corresponding to a specific interior space. The unusual topography is also mirrored in the construction of the building. The connection to the terrain is a stepped, largely subterranean basement storey made of internally insulated exposed concrete, above which is a prefabricated wooden construction with a ventilated Eternit façade. The large-format plates are a prototype with a textile-like embossing, producing a raw and haptic appearance.

Elevation

Inside, a stairway core constitutes the centre of a spatial sequence that unfolds over three storeys. At the entrance level are the childrenʼs rooms, with the cellar rooms at the back. The floor above is set back, creating differentiated spatial heights for the different areas of the house. The doorways on the intermediate level with the living rooms and the parentʼs bedroom allow a free circular movement.

Plan

Due to building regulations, the roof above the living room slopes parallel with the terrain, and runs directly over into the flat roof of the studio and the guest room in the upper story. A roof light running the entire width of the building creates a studio-like character at the top, simultaneously lighting the high living room.

Single Family House / Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten  (2) © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
House in Rüti / AFGH © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
Single Family House / Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten  (3) © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
Single Family House / Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten  (1) © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
Single Family House / Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten  (4) © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
Single Family House / Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten  (5) © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
Single Family House / Andreas Fuhrimann, Gabrielle Hächler Architekten  (6) © Valentin Jeck
© Valentin Jeck
Site Plan Site Plan
Site Plan
Plan Plan
Plan
Plan Plan
Plan
Section Section
Section
Section Section
Section
Section Section
Section
Elevation Elevation
Elevation
Elevation Elevation
Elevation
Elevation Elevation
Elevation
Elevation Elevation
Elevation
Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: